Aktiviteter pausar

11 november, 2020 Kent 0

Våra aktiviteter ställs in och all verksamhet uteblir en längre period framöver. Detta på grund av förändrade lokala restriktioner ang Covid-19. Försäljning och produktion av våra husbyggsatser fortsätter men en viss leveranstid kan ev tillkomma. Så i dessa väntans tider kan man fundera på om det kommer ett ånglokståg i kurvan i bilden, eller, modernt diesellokståg. Bilden avslöjar inte om det är tidigt 60-tal eller idag!

Inga besök hos KMJK

25 oktober, 2020 Kent 0

Kalmar Modelljärnvägsklubb värnar säkerheten för våra medlemmar och gäster. Vi har därför beslutat att skjuta upp alla spontana besök till vår anläggning i syfte att minska risken för smittspridning av Coronavirus (Covid-19). Ta gärna kontakt med oss innan du planerar att besöka oss. Vi beklagar detta och hoppas på överseende i den rådande situationen.

Ur ett fågelperspektiv

5 oktober, 2020 Kent 0

Ur ett fågelperspektiv ser vi rälsbussen som avgår Kvarnholm kl 14:35 mot Sandås, Lisehult och Mönsterlösa. Skulle man missa denna avgång kan man flanera på stadens gator tills nästa rälsbuss avgår kl 16:13.

Rallararbeten

9 september, 2020 Kent 0

Under arbetet med den nya järnvägssträcken mellan Lisehult och Mönsterlösa uppstod det för mycket oro för kreaturen i den lilla hagen. Markägaren beslutade sig för att låta flytta djuren och ta bort gärdsgården. Ängen ligger ändå för inklämd mellan spåren tyckte han. Det tar inte så lång tid innan ängen växer igen. Följ rallararbetet med den nya sträcken på Facebook längre ner på sidan här.

Höstterminen igång

20 juni, 2020 Kent 0

Nu har våra aktiviteter i klubben börjat igen, välkomna! Vår aktivitetslista för höstens aktiviteter kommer uppdateras inom kort så håll ögonen öppna.

Inga besök på KMJK

4 april, 2020 Kent 0

Kalmar Modelljärnvägsklubb värnar säkerheten för våra medlemmar och gäster. Vi har därför beslutat att skjuta upp alla besök till vår anläggning i syfte att minska risken för smittspridning av Coronavirus (Covid-19). Vi beklagar detta och hoppas på överseende i den rådande situationen.

Persontåg vid Bottenmåla

14 mars, 2020 Kent 0

Ett persontåg i form av en rälsbuss bromsar in i kurvan inför ett stopp kl. 14:36 vid Bottenmåla hållplats. Rälsbussens uppehåll i Bottenmåla är ett av fyra under vardagar.

Tiden går

29 februari, 2020 Kent 0

Det har gått ett tag sedan nybyggarna byggde sina egnahemshus i utkanten av Kvarnholm. Med tiden växer deras trädgårdar fram med fruktträd och bärbuskar. Den gamla uttjänta byggbaracken har man dock glömt forsla bort vilken har blivit ett tillhåll för barnens lekar.

Grönt ljus

21 augusti, 2019 Kent 0

Nu är höstterminen igång och infartssignalen visar grönt. Under hösten kommer ett flertal huvud- och dvärgsignaler att kopplas in och programmeras, till en början med på Kvarnholm station och på godsbangården. Sugen på att hjälpa till med inbyggnad och programmering av dessa? Kom och hjälp till! Välkomna till en ny hösttermin

Kvarnholm växer

5 februari, 2019 Kent 0

Förra året ökade invånarantalet med 253 personer i Kvarnholm stad. Bygget med nya hus ställer stora krav på stadsbyggnadskontoret i Kvarnholm som nu söker fler aktiva till stadsbyggandet! Intresserad av historiska hus och bygga husmodeller? Välkommen till Kvarnholm!