Kvarnholm växer

11 april, 2024 Kent 0

Kvarnholm stad växer med nya husmodeller hela tiden. Här en fasadstudie av ett äldre stenhus placerat i ett gathörn. Huset har ankarjärn i fasaden och är ännu omålat.

Resa på spår

24 mars, 2024 Kent 0

Järnvägsspåren som leder vidare ut i världen knyter band med Kvarnholms invånare.

Körning lördagen 23/3

18 mars, 2024 Kent 0

På lördag 23 mars är det körning med fritt tema. Passa på att köra med ditt favorittåg! Kanske ett Österrikiskt tåg dyker upp i de Småländska landskapet?

gatsten

10 mars, 2024 Kent 0

I flera år har det klagats på gatubeläggningen utanför stationen så nu görs det krafttag att lägga gatsten där. Stenen är inköpt och arbetet sätter igång inom kort vilket betyder att trafiken utanför stationen leds om närmsta dagarna.

Körning 60-tal 24/2

20 februari, 2024 Kent 0

På Långgatan i Kvarnholm är det tomt en lördagsmorgon. Lördagen den 24 februari är det körning med 60-talstema på klubben, något att se fram mot.

Aktiviteter igång igen

8 januari, 2024 Kent 0

Tisdag 9/1 startar vi våra aktiviter igen. Aktivitetsschemat kommer att uppdateras inom kort men redan nu finns de tider vi är på plats i klubblokalen. Det är många projekt som är igång i klubblokalen så kom och hjälp till att bygga vidare på anläggningen eller annat.

uppehåll i verksamheten

22 december, 2023 Kent 0

Så har hösten övergått till vinter och vår planerade verksamhet tar ett upphåll ett par veckor över Jul och Nyår. Nytt aktivitetsschema uppdateras inom kort. Produktionen av byggsatser pågår kontinuerligt.

Luftledningsbryggor

8 december, 2023 Kent 0

Så här i början av sextiotalet börjar arbetet med att elektrifiera Kvarnholm centralstation genom att nya bryggor sätts upp. Än är spänningen inte påslagen i ledningarna så ångloken drar fortfarande flera av tågen.